Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.06.08. 06:43 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 9. Az egyik legjobb lehetett volna (Lindi Pékség, Thököly Róna sarok)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Lindi Pékség

IMG_0003_5.JPG

Ez a pékség, pontosabban az általuk kínált kakaós csiga simán bekerülhetett volna az egyre jobban formálódó kakaós csiga ranglistánk élmezőnyébe, de egy banális hiba miatt csak utolsó előtti lett.

Körülbelül két hete, tesztelési tematikát váltottam. Most már egyszerre két csigát veszek. Az egyiket rögtön megeszem a helyszínen, mert ugye a frissesség is számít, míg a másikat később mérlegelem, boncolgatom.

Külsőre nagyon ígéretesnek tűnt, de amikor elkezdtem enni, rögtön éreztem, hogy valami nem klappol. Aránytalanul nehéz volt a súlya, és amikor beleharaptam, rögtön az az érzetem támadt, hogy bizony lehetne egy kicsit „levegősebb” a tésztája. Viszont friss volt, és sok volt benne a kakaó, ráadásul nagyon éhes is voltam, így megettem. Később ezt a döntésemet megbántam, mert nagyon kívánta a vizet és a sok víz és a sok tészta elnyomta a gyomromat.

Nézzük, hogy miért?

A főbb paraméterek,

Súly: 279 gramm, ár: 200.-Ft

IMG_0001_5.JPG

Brutális tömeg. Több mint a duplája az átlagnak. Mint egy sajtos-tejfölös lángos. Ezzel meg is van a magyarázata a „tömős” érzésnek (ekkor még azt gondoltam). Az adatok alapján az egyik legjobb ár-érték arány.

Felülről nagyon jól néz ki. Szép a színe és elsőre látszik, bizony innen nem spórolták ki a kakaót. Ritka, mint a fehér holló.

IMG_0002_4.JPG

Alulról is jól néz ki. Van sült kakaó az alján. Még mindig mosolygok.

IMG_0007_2.JPG

Kettévágva is látszik, hogy a kakaóval nem spóroltak, de sajnos látszik valami más is. A tészta sületlen és talán keletlen is volt.

IMG_0008_3.JPG

Sajnos ez a valódi magyarázata a gyomrom későbbi „elnehezedésének”. Egyszerűen nem is értem.

Pedig a „kibillentett” közelin is látszik, hogy igazán sok kakaó van benne.

IMG_0009_4.JPG

Remélem, korrigálják ezt a hibát! Lehet, hogy csak egy egyszerű, banális tévedés van a háttérben. Például valaki, más sütési idejű termékkel együtt tette be sütni. Nem tudom. Azt viszont igen, hogy később újra tesztelni fogom, mert ha kijavítják, akkor biztosan egyike lesz a legjobbaknak.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. június, egy szerdai nap (délben).

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 2,5

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr16286715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xporolyke 2014.09.04. 21:40:37

De miert ilyen zsirpapirral belelt tepsibol! amibe belefolyt a csoki kinalgatjak a burzsoe verziot?

Amugy fenykepen inkabb egy feli megevett zsirral megkent kakaoscsigahoz hasonlit, de valahogy nem gerjed ra az ember, mondjuk csokis cuccok fenykepezesehez erteni kell a masinahoz.

xporolyke 2014.09.04. 21:44:48

Jah, a zsiros cucc, csak a 9., bocs! Furan toltodott ez az oldal egy darabig, csak az latszott. Mondjuk 790-t akkor mar valami rantott husos szenyan tolnek...

Andrea Trifán 2014.11.14. 00:27:54

Hétfőn vetődtem arrafelé,és vettem náluk néhány terméket. A kenyér ok,de egy diós,és egy túrós-meggyes teljesen ízetlennek,vagy talán inkább egy kissé "szappan-ízűnek" tűnt.. :o
...és uolyan "szalonnás" volt mindkettő,mint a fotókon is látszik.Tehát nyers.Nagyon "sütis" vagyok,de nem voltam képes elfogyasztani egyiket sem :( Egy kuka tetején landolt a 2szer 200forint "ellenértéke":(

Halasi csipke 2015.04.21. 19:08:19

A Lindi pékségnek nincs elelmiszeripari tevekenységhez engedélye, amiota megnyitott. Simán csak kereskedelmi üzletként működik. Ezek után milyen kontroll lehet ott? A jó ízhez és illathoz pedig íz-es illatfokozókat is lehet keverni a tésztába, azért falják olyan átszellemülten ezeket az egyentésztából készült furcsaságokat
süti beállítások módosítása