Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.09.07. 10:42 Mákos Diós

Új versenyző szerezte meg a kakaós csiga ranglista „sárga trikóját”! (Kakaós 18.)

Címkék: Kakaós csiga ranglista PékPont Maximális pont Panificio il Basilico Kakaós csiga ranglista sárga trikója Dupla csiga Z Nagy

IMG_0004_6.JPG

Panificio il Basilico. Csodálatosan hangzatos elnevezés. Olaszország jut eszembe. Kis városka, tengerpart, gyönyörű kilátás a yacht kikötőre, egy finom kávé és friss, ropogós péksütemény. Mosolygós kiszolgálók sürgölődnek a teltházas aprócska helyen. Mindenki nyugodt, a vendégek arcán csak az elégedettség és az ízlelőbimbók örömtánca látható. A belső enteriőr részeként, különböző tálcákon illatoznak a sütemények, amiknek az utánpótlásáról folyamatosan gondoskodnak. Közben a pékek szorgalmasan formázzák a következő tepsi finomságot és aktív kommunikációjukkal részesei a reggeli hangulatnak.

IMG_20140906_090721A.jpg

Ez a kép, egészen példátlan módon életre kelt Budapesten. A különbség mindössze annyi, hogy nem az olasz tengerparton, hanem a Városmajor utcában. Természetesen a yacht kikötős kilátás elmaradt, de cserébe egy, mondhatni klasszikus előzés tanúja lehettem. Sportnyelven szólva, a kakaós csiga ranglista „sárga trikóját” szerezte meg a Panificio il Basilico, vagyis a Bazsalikom pékség.

Szokatlan forma, kiváló (adalékmentes) tészta, kiváló kakaó és sok-sok odafigyelés. Ráadásul nem túlédesített töltelék koronázza meg az élményt.

IMG_20140906_090730A.jpg

Szerencsém volt, mert már csak kettő kakaós csigájuk volt (bal felső sarok, kicsit jobbra) amit gyorsan meg is vettem. Nem négy, mint ahogy a képről elsőre bárki is gondolná, hanem kettő. Dupla csiga formát használnak. Nagyon egyedi.

A főbb paraméterek,

Súly: 145 gramm, ár: 250.-Ft

IMG_0001_12.JPG

Ha csak a számokat nézzük, az átlagtól kicsit nagyobb, reális áron. Ha figyelembe veszem, hogy milyen minőséget kaptam, akkor már nagyon jó az ár, ráadásul a XII. kerületben.

Felülről, számomra ez a legszebb az összes eddigi közül. Különleges a „dupla csiga” kialakítás. Szép magas és a kakaótartalma elsőre is meggyőző.

IMG_0003_9.JPG

Az összekötő íven látszik legjobban a kakaó mennyisége.

IMG_0005_8.JPG

Alulról is szép, bár kissé kevesebb a sült kakaó, mint amit vártam. Ami van, az a „sült” változat, amit mindig értékelek.

IMG_0009_8.JPG

Kettévágott közelin még jobban megfigyelhető a csodálatos tészta és a kakaó.

IMG_0007_7.JPG

IMG_0008_8.JPG

Összességében ez egy szuper péksütemény. Nem tudom, hogy az olasz tengerparton kapható-e kakaós csiga, de akár igen, akár nem, ilyennek kellene lennie. Teljesen egyértelműen a maximális pontot kapja, így, háromtagúvá dagad a holtverseny, ahol bizony az egyenlők közül is a legjobb lett. Méltán kapja meg a képzeletbeli sárga trikót.

IMG_20140906_091138A.jpg

Köszönet „tibee” nevű kommentelőmnek, akinek a bejegyzése alapján látogattam el a Bazsalikomba!

A végére összehasonlításként az eddigi két maximális pontszámú csiga.

Z Nagy Cukrászda Szeged

IMG_0003_7.JPG

Ham-Ham Pékség (PékPont)

IMG_0004_4.JPG

A tesztvásárlás időpontja: 2014. szeptember, egy szombati nap (reggel)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 9

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr636676973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.09.07. 20:42:06

jahahaj mióta bezárt itt nálunk a közért azóta a környének nincs normális csiga pedig itt olyan finom volt :(

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.09.07. 21:09:10

Nálunk csak meztelen csiga van,de az baromi sok.
Nem kakaós, nem ehető, viszont megzabál mindent!
Árban viszont verhetetlen! Ingyen van és annyi amennyit (nem)akarsz!

patiszon 2014.11.25. 13:21:56

Eddig is sejtettem, hogy a Pékműhelyes csiga a kegeslegjobb, de most már biztos vagyok benne. E rangsort olvasva másnap elszaladtam a bazsalikomosba, hogy kipróbáljam,mI az ami még a Pékműhelyét is veri. Nagyon nagyot csalódtam. A csiga széle annyira száraz volt, hogy nem lehetett megenni, meg a belseje is az volt, kevés kakaó, vastag száraz tészta, tisztára mint a bolti. A többi pékáru is hasonló minőség. A Pékműhelyes csiga viszont isteni, még a széle is és sohasem száraz és tocsog a kakaóban. MINDIG. A kenyerük is és minden ami ott készül hibátlan. Nem szeretnék senkit megbántani, de egy valamire való teszthez több bíráló kell és több ismétlés szám. A te listád semmire sem jó, csak reklám a dizájnos szépséges pékségeknek, ahol a külcsín többet ér a belbecsnél.

Mákos Diós 2014.12.09. 00:55:13

@patiszon: Kedves Patiszon!
Teljesen igazad van. Több bíráló kell és több ismétlésszám.
Vállalod, hogy bíráló légy és utána megírd? Ha igen, én közzéteszem.
süti beállítások módosítása