Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.11.03. 01:02 Mákos Diós

Németországi vendégcsiga némi meglepetéssel

Címkék: Cukormáz Kakaós csiga Mákos csiga Német vendégcsiga

IMG_0003_11.JPG

Bár a német gasztronómia is sokat fejlődött az utóbbi években, de azért a közvélekedésben az van, hogy nem a kulináris élvezetekért kell odautazni. Az elvitathatatlan, hogy van néhány terület, amiben a németek a „királyok”, de legalábbis egyikei a legjobbaknak. Sör, kolbász, csülök, perec. Különös tekintettel ezek együttes kombinációjára.

Sokra tartom a németajkú területek pékáruit. Ausztriában is mindig nagyszerű a minőségük és Németországban is. A múlt héten Düsseldorf közelében jártam és sikerült egy pékséget útba ejteni, ahol szerencsére és nagy örömömre lehetett kakaós csigát kapni. Külsőre eléggé eltért a nálunk megszokottól, de nyilvánvaló volt, hogy kakaós (akkor még azt gondoltam), csak kissé túlextrázva.

IMG_0004_7.JPG

Mit is tehet az a blogger, aki egy teljes blogot szentel a kakaós csigának? Pontosan így van. Gyorsan odaléptem a pulthoz és kértem egyet, majd gyorsan még egyet, hogy otthonra a „mérlegelésre” is legyen modellem.

Az már ránézésre is egyértelmű volt, hogy más, mint Magyarországon. Meggyel készült. Rögtön éreztem, hogy ez nagyon rendben lesz és micsoda ötlet, középre meggyet halmozni. Természetesen nem csak a meggy miatt más. Jól láthatóan cukormázzal is meg volt csurgatva és a tetején elszórva kis sárgás „hólyagok” voltak, aminek a pontos összetevőjét nem tudtam meghatározni, de leginkább cukrozott sűrített tejre emlékeztetett, amit rásütöttek. Amúgy nagyon finom volt.

IMG_0009_10.JPG

Aggódtam is, hogy túl édes lesz, de nem. A tészta állaga, a meggy gyümölcsössége tökéletes egyensúlyban volt, csak éppen a töltelékkel volt némi probléma.

Közel ötven különböző kakaós csigát lekóstoltam az elmúlt félévben (nem mindegyikből született bejegyzés) és így azt gondoltam, hogy felismerem, ha egy újabb jön szembe.

Azt gondoltam, de nem. Ez a csiga adott a „szakmai” hiúságomnak. Adott és nem is kicsit, mert bizony nem kakaó volt a töltelék, hanem mák. Ki hallott már ilyet? Mák.

IMG_0005_11.JPG

Tehát ez egy mákos meggyes csiga volt. Az első, a második és a harmadik meglepetésemet követően meg kellett állapítani, hogy bizony nagyon finom. Nem az, amit vártam, de kiváló kombináció, amit csak dicsérni tudok.

Maga a töltelék nem volt túl édes, és a cukormáz sem, mégis pont eltalálták a mértékét és az ízek kiváló egyensúlyba kerültek ezzel az édességgel. A tészta is remek volt. Az a fajta, ami frissen is kicsit ropog, kicsit jobban rágni kell és még két nap múlva is élvezhető. Akkor sem száraznak tűnt, hanem ízgazdagnak, tartalmasnak.

A súlya 169 gramm, míg az ára 1,20 Euro volt.

IMG_0001_14.JPG

A méret hasonló, mint nálunk, de az ár kissé drágább a hazai átlagnál (kb. 370.- Ft). Azért, ha azt is nézem, hogy jóval gazdagabb, akkor valószínűleg itthon se lenne sokkal olcsóbb, míg német szemmel nézve, kimondottan kedvező.

IMG_0006_8.JPG

Tehát a vendégcsiga alaposan meglepett, de mindemellett a nagyszerű kombinációjával igazi élményt adott. Aki kint jár, vagy esetleg Németországból olvas, feltétlen próbálja ki!

Ha lenne mákos ranglista 8,5-öt kapna a 9-ből.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr166858651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása