Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.11.11. 05:34 Mákos Diós

„Boncasztalon” az egyik legnagyobb esélyes, a Pékműhely kakaós csigája (Kakaós 21.)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Pékműhely Egyik legnagyobb esélyes Őrületes csiga szezon

Tovább tart a csiga szezon!

IMG_0004_8.JPG

Óriási volt a várakozásom. Általában, mint mindig, az óriási várakozások esetében, az esélyesség terhe mintha rányomná a bélyegét a teljesítményre. Azt nem tudom, hogy péksütemények esetében ez miként lehet igaz, de jelen esetben így történt. Rányomta és a Pékműhely végül lecsúszott a dobogóról.

Különösen vegyes érzelmeim vannak. Az összes eddigi közül ezt a csigát volt a legnehezebb beszereznem a teszteléshez. Konkrétan négyszer mentem vissza az elmúlt egy hónapban, hogy sikerüljön végre egyet vennem. Négy nem is olyan kis út egy péksüteményért. Nagyon akartam és ezt az akarást a múlt hét sikerrel koronázta, de a teszt nem egészen azt az eredményt hozta, amit vártam.

IMG_20141106_125014.jpg

A Pékműhely imádnivaló hely és én is imádom. Közvetlenek, kedvesek, mosolygósak. Jó a koncepció, miszerint kisebb süteményeket készítenek, ami mindig friss (nem tud nem az lenni, mert szinte mindent rögtön elvisznek, ami frissen melegen kikerül a kemencéből), adalékmentes és az árúk is kedvező.

IMG_20141106_125318A.jpg

Kikészítenek a pultra egy csatos üvegnyi vizet, amiből bárki tölthet egy pohárral a sütije mellé.

IMG_20141106_125429A.jpg

Vagy egy pohárral a gyömbéres mentateából, mai pont ideálisan csíp egy kicsit.

Nagyszerű, de a nagyító alatt most a kakaós csiga van. Nézzük!

A főbb paraméterek,

Súly: 97 gramm, ár: 170.-Ft

IMG_0001_15.JPG

Egyértelműen a kisebbek közé tartozik, de az ára kimondottan barátságos annak fényében, hogy két frekventált budai pont között helyezkedik el (I. ker. Batthyány u. 24.).

IMG_0003_12.JPG

Felülről nagyon szép. Aranybarna és rögtön látszik, illetve érződik, hogy nem lesz kérdés a kakaó mennyisége és a minősége sem. Még most, írás közben is rögtön felfalnék egyet.

IMG_0005_12.JPG

Alulról pont azt hozza, amit nagyon szeretek. Sok-sok sült kakaó. Erről az oldaláról is nagyon vonzó.

IMG_0008_10.JPG

Kettévágva jön az, ami miatt lecsúszott a dobogóról. A tészta kissé „szalonnás” volt. Vagy nem kelt meg, vagy elázott. Akár így, akár úgy, sajnos emiatt nem tudja megverni az eddigi első három helyezettet.

A ranglistavezetőnél (Panificio il Basilico) így néz ki a kettévágott csiga.

IMG_0007_7.JPG

Mint mindig, most is két csigát vettem, és az egyiket még a helyszínen elfogyasztottam, ami során nem tűnt fel ez a minőségi hiba. Kicsit rágni kellett, de az adalékmentes tésztáknál ez pont így van jól. Viszont a „boncasztalon”, néhány órával később egyértelmű volt és akkor az élvezeti értéke is már egy kicsikét kisebb volt.

Összességében, különösen a helyszíni kóstoló során élmény volt a fogyasztása. Nagyon finom kakaót használnak, ráadásul vajjal. Az egész hely miliője remek, de a sütemények készítése, mintha 1 %-kal kisebb odafigyeléssel történne, mint korábban. Ez a csiga tavasszal még maximális ponttal lett volna holtversenyben első.

A végére összehasonlításként az eddigi négy maximális pontszámú közül a leghasonlóbb Butter Brothers csigája.

IMG_0008_9.JPG

A tesztvásárlás időpontja: 2014. november, egy csütörtöki nap (délben)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 8,5

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr506885927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.11.11. 21:31:33

Na ez igen! És az ára is jó.
Persze nem fogok elmenni érte a náthásba 80 kerülettel arrébbra minden reggel...
süti beállítások módosítása