Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Príma Pék (1) Prima Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.11.13. 00:26 Mákos Diós

A csúcsszuper tejivó és a csodaszép kakaós csigák (Kakaós 22.)

Címkék: Cserpes Tejivó Kakaós Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Csúcsszuper tejivó Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére

IMG_20141112_132153A.jpg

Egyszerűen nem mehetek el szótlanul, illetve íratlanul egy ilyen csúcsszuper hely mellett. Korábban már egy kommentben is felhívták a figyelmemet a Cserpes Tejivóra, de valahogy nem hittem benne. Nem tudom miért, de nem.

Most ez megváltozott.

IMG_20141112_132353.jpg

Igazán nagyon klassz hely.

Fantáziadús beltér, pörgős kiszolgálás, teljes Cserpes kínálat (még szép), szendvicsek, péksütemények. Természetesen rögtön a kakaós csigára lőttem, de a hely atmoszférája olyan hatással volt rám (először voltam Cserpes Tejivóban), hogy hirtelen el bizonytalanodtam és közvetlen ebéd utáni állapotomban elkezdtem azon törni a fejem, hogy mit fogyasszak.

IMG_20141112_132115A.jpg

Közben csodáltam a környezetet. Tejesüveg formájú lámpák lógtak a plafonról, óriási hűtőkben sorakoztak a tejtermékek és egy hatalmas tejesüveg világított a falon. Fantasztikus ötlet, ráadásul a kivitelezés is minőségi.

Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére.

Világos, trendi, igényes.

Meggyőződésem, hogy a külföldiek is szeretik, szeretnék. Bármelyik világvárosban megállná a helyét. Budapesten amúgy már négy Cserpes Tejivó is van.

IMG_20141112_132145A.jpg

Ebben a nívós környezetben, „csendesen” meghúzódva két pultrészen is csodaszép kakaós csigák sorakoztak, mintegy arra várva, hogy beteljesítsék a küldetésüket. Teljes határozottsággal kijelenthetem, hogy ezt a küldetést remekül teljesítik, teljesítették. Az üveg mögött szépen, „hívogatóan”, mondhatni kívánatosan, már a látványukkal mosolyt csaltak az arcomra, később pedig még ízélményt is nyújtottak.

A csomagolózacskó is nívós.

IMG_0001_16.JPG

IMG_0010_8.JPG

Maga a csiga is az a fajta volt, amit szeretek. Nem túl édes, a tésztája pedig nem túl száraz, nem túl zsíros. Nagyon ízletes volt és minőségi. Azonban a kakaós csiga ranglista élmezőnye olyan erős, hogy igazán rendkívülinek kell lennie annak a csigának, amelyik be szeretne kerülni.

A Cserpes Tejivó (Corvin köz) nem került fel dobogóra.

A főbb paraméterek.

IMG_0005_13.JPG

Súly: 115 gramm, ár: 200.-Ft

Átlagos méret reális áron.

IMG_0008_11.JPG

Felülről egyértelműen az egyik legszebb. Külalakban biztosan dobogós. Egyformán vastag tészta, sok kakaó, kis porcukorral.

IMG_0014_3.JPG

Alulról is pont ugyanezt el lehet mondani, csak annyi a különbség, hogy még többnek látszik a kakaó. Igazán nagyon vonzó, kívánatos és még a sült kakaó is ott van az alján.

IMG_0012_3.JPG

Számomra erről az oldalról a mezőny legszebbje.

Kettévágva azonban sajnos, mintha eltűnt volna a töltelék egy része. A tészta nagyon szép, kelt, de hol a többi kakaó?

IMG_0017_2.JPG

Összességében egy nagyon jó csiga, amit bármikor szívesen elfogyasztok egy pohár tej, vagy egy kávé mellé. A maximális pontszámúak egy nagyon erős „klubot” alkotnak, ahova bekerülni nem egyszerű és a Cserpes csigájának sem sikerült, de nem sokkal maradt le és nagyon szépen teljesített.

Érdekes, hogy karakterében hasonlított a Jacques Liszt Bakery csigájára, csak ebben több volt a kakaó.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. november, egy szerdai nap (délben)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 8

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

Összehasonlításként a Jacques Liszt csiga.IMG_0005_6.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr906892291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása