Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.12.09. 00:00 Mákos Diós

Egy csiga a kútról. Az egyik legszebb? (Kakaós 23.)

Címkék: VIVA Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Az egyik legszebb OMV (Ladik u.)

img_0005.JPG

Benzinkúton eddig szinte semmilyen figyelmet sem fordítottam a pékárukra, így a kakaós csigákra sem. Sokszor amolyan lelketlenül kitett kis nyominger sütemények, hidegen szottyadtan. Persze nálam is eljött már az a pillanat, amikor a szénhidráthiány minden lehetséges falatot megszépített és akkor a legrégebbi pogácsát is nagyon finomnak láttam.

Természetesen, igaz nem túl gyakran, találkozni olyan kombinációval, amikor a kúthálózat központi törekvése is próbál igényes lenni, a töltőállomás vezetője is lelkiismeretes és még közös erőtérbe is tudnak kerülni. Akkor tényleg nagyon finom sütik és szendvicsek kerülnek az üvegvitrinbe.

img_20141208_161421a.jpg

Hétfő kora este, rám nem jellemző módon impulzusvásárlóvá váltam. Bár nem voltam szénhidráthiányos, de a tankolásom fizetése pillanatában megpillantottam két kakaós csigát, amik nem nyomingerek voltak, sőt, egész vonzón „bíztattak” a vásárlásra.

Megvettem és leteszteltem az egyiket. Íme.

A főbb paraméterek,

Súly: 92 gramm, ár: 199.-Ft

img_0001.JPG

Elég kicsi a súlya, viszont benzinkúthoz képest kedvezőnek mondható az ára.

img_0003.JPG

Felülről nagyon szép. A mezőny egyik legszebbje? Igen, egészen biztosan. Ha csak a külsőt vizsgálnám akár dobogós is lehetne.

img_0012.JPG

A közelin látszódnak azok az apró, gusztusos csokoládé lapkák. Nagyon látványos ötlet, eddig még nem találkoztam ezzel a megoldással.

img_0008.JPG

Alulról sajnos nagyon silány. A kép magáért beszél.

Kettévágva látszik, hogy a tésztát pont a megfelelő ideig sütötték és a tészta kakaó arány is jónak mondható.

img_0009.JPG

Összességében a vártnál jobban szerepelt az OMV VIVA csigája (maga a töltőállomás a III. kerület Ladik utcában található, bár számomra inkább Szentendrei út, még akkor is, ha később szintén van egy OMV egység a Szentendrein).

A kóstolásba mindig bevonok egy kóstolótársat is, aki a számára „kiosztott” fél csigát jóízűen elfogyasztotta és elégedett volt. Nekem is ízlett, sok főtevékenységű pékség csigájától is jobb volt. Persze valószínűleg előkészített termék volt ez is, amit csak be kell tolni a kemencébe, de ennek ellenére a középmezőny erősebbik felébe tudott kerülni.

Külön dicséret az igényes papírzacskóért!

img_0004.JPG 

A tesztvásárlás időpontja: 2014. december, egy hétfői nap (kora este)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 7,5

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr276968799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2014.12.09. 14:13:34

Én már vettem ennél a kúthálózatnál 12 nyelven beszélő pogácsát is.

Gabesto 2014.12.09. 17:27:34

Nem árulok el nagy titkot, hogy az OMV VIVA csiga - a többi péksüteményével egyetemben - Princess termék, tehát azokban a pékségekben is ugyanilyet lehet kapni. Természetesen szükséges ehhez, hogy az OMV személyzete is megfelelően készítse el.
Amúgy több helyen is hasonlóan odafigyelnek ezekre, pl. Fogarasi úti és Teleki téri OMV. Ja, még annyit, hogy a hónap végéig ha Cappuccinoval együtt veszed, akkor csak egy százas a csiga!
süti beállítások módosítása