Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2015.06.27. 08:45 Mákos Diós

Akár egy alföldi nagymama is süthette volna ezt a kakaós csigát

Címkék: Kakaós Cziniel Kakaós csiga. Nagymama féle

img_20150622_140909.jpg

Ritka alkalom, hogy cukrászdában vásárolok kakaós csigát. Jellemezően a pékségek és a hagyományos boltok terméke, pláne reggeli időben. Nagyon sok helyen délre már nincs is belőle és nem is sütnek újat, csak következő nap reggel.

A Czinielt nehéz olyan lelkesedéssel szeretni, mint mondjuk a Butter Brothers-t. Persze más a célcsoport és más a profil is. Kellemes hely, tisztaság és a szépen kialakított terek jellemzik, de a süteményei eléggé megosztanak és a szeretetéhez szükséges „báj”, ami az említett pékségben jelen van, hiányzik belőle.

Ezzel párhuzamosan az idők során kellemes reggelizőhely vált belőle. Már nyolckor nyit, odafigyelnek a kávéra, vannak reggeliző ételek és frissen sült pogácsák, pékáruk. Egy kávé, 3-4 tökmagos pogácsa és beindul a nap.

img_20150622_140809.jpg

Az apró, sós süteményeken kívül, időről-időre látok a pultban kakaós csigát is. Szokatlan formájú, mer a csigavonalas „arca” nem alul és felül van, hanem oldalt. Már sokszor néztem, de valahogy nem jutottam odáig, hogy ki is próbáljam. Túl nagynak tűnt és inkább a tésztát gondoltam dominánsnak, mint a kakaót.

A héten úgy döntöttem, hogy veszek belőle kettőt és milyen jól tettem. Őszintén meglepett. Már korábban is arra jutottam, hogy más készíti a cukrászati termékeket és más a péksüteményeket, mert jelentős minőségi különbséget tapasztalok közöttük. Most ez a feltevésem ismét megerősítést nyert és egy, illetve két nagyon jó kakaós csigát kaptam. Bár a külső réteg egy kissé talán „levegős” volt, de belül olyan sok és olyan jó minőségű kakaót találtam, hogy igazán megérte túllendülni a fenntartásaimon.

A súlya 172 gramm, amivel egyértelműen a nagyobbak közé lehet sorolni. Az ára 260.- Ft, ami a méretéhez képest nem drága.

Mint általában, most is egyet a mérlegre és egyet a kóstoló szakmunkatárs kisfiamnak vettem. Olyan nagy volt, hogy hosszában ketté kellett vágnom és még így is nagyobb lett a „szelet” mint egy teljes Lidl csiga. A gyermekem mikor meglátta, már semmi mást nem akart enni, csak a kakaós csigát. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz a külső karéjjal?

Azonnal kiderült. Elfogyott pillanatok alatt. Elfogyott, nem csak a külső, hanem az összes kanyarulata és morzsája is.

img_20150622_140757.jpg

Felülről nem azt mutatja, mint a többi csiga, a fordított elhelyezés miatt és így csak a tészta látszik, ami kellemesen gusztusos. Ugyanez a helyzet alulról is. Természetesen ezáltal a sült kakaó sem tudott megjelenni.

Kettévágva látszik igazából, hogy mennyire is kakaós ez a kakaós csiga. Öröm ránézni. Egy alföldi nagymama szombat hajnali sütésére emlékezetet, amivel az unokáinak akar kedveskedni, mire felébrednek. Kissé szabálytalan, de benne van minden.

img_20150622_140943.jpg

img_20150622_140841.jpg

Belülről a tészta egy kicsit összeállt, de ezen felül semmilyen negatívot nem lehet mondani. A kakaó minősége és mennyisége felveszi a versenyt a legnagyobbakkal, amit a pontozásban is meglátszik.

A Cziniel csiga sokkal jobb lett a vártnál és sokkal jobb lett, mint a cukrász termékeik általában. 8 pontot kap a kilencből, amivel egyelőre az idei legjobb. Érdemes megkóstolni, de figyelem! Csak reggel kapható és akkor sincs túl sok.

A tesztelés időpontja: 2015. június, egy keddi nap reggele.

A tesztpéldányt, mint mindig, most is inkognitóban vásároltam.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr657577642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása