Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.05.22. 00:23 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 7. A legszebb (Princess Deák téri Metró.)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Princess Pékség Nagy csokoládés csiga Deák téri Metró

IMG_0014.JPG

„Fejedelmi péksütemények” áll a papírzacskón, amiben ezt a csigát kaptam.

A Princess Pékség már régóta az egyik olyan pont, amiben nem csalódok. Képesek nagy mennyiségben, átlagot meghaladó (bizonyos termékeiknél „fejedelmi”) minőségben sütni a pékárujukat, ráadásul, bár nem tudom, hogy ebben mennyi tudatosság van, de talán az egyik legfinomabb illatot árasztják sülés közben.

Eljött az idő a kakaós csigájuk leteszteléséhez. Kíváncsisággal és várakozással álltam a sorba. A pult mögötti szorgalmas kezek, pillanatok alatt kiszolgálták az előttem állókat. Utoljára pont kakaós csigát vásárolt egy fiatal lány, amit a Princess Nagy Csokoládés Csigának hív.

Egy egészen biztos. Csodálatosan szép. Maga a tészta is, a forma is, és a teteje fényessége is (valószínűleg, sütés után bekenik). Nagyon gusztusos.

A főbb paraméterek,

Súly: 91 gramm, ár: 199.-Ft

IMG_0011.JPG

A 200.- Ft-os árával a drágábbak közé tartozik, különösen a kis súly miatt.

Felülről roppant dekoratív, szinte hívogató. Egyértelműen a legszebb eddig.

IMG_0013.JPG

Alulról már nem olyan szép. Kicsit hasonló a kép, mint az Aranycipónál, csak ott pont fele ennyibe került. Nincs sült kakaó, csak egészen minimális.

IMG_0017.JPG

Kettévágva látszik, hogy a kakaó mennyisége teljesen arányos a tésztával, ami kiváló minőségűnek tűnik, de, mintha egy vékony csíkban nem lenne tökéletes a kelés.

IMG_0019.JPG

Összességében a ranglistánk 2. helyét tudta elfoglalni, még akkor is, ha az ár-érték aránya nem annyira vonzó. A Spar után ennél a süteménynél gondolom, hogy szívesen újravásárolnék belőle. Finom foszlós a tészta, a kelési „csúszás” ellenére is.

 

Nekik is piros pont a webes tájékoztatásért! A kakaós csigájukról itt lehet olvasni.

 

A tesztvásárlás időpontja: 2014. május, egy keddi nap (reggel)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 7,5

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr756194282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kewcheg 2014.05.22. 13:58:07

Nagyikám míg élt, több tepsi ilyet,meg túrós bélest sütött kb. tíz forintból meg egy métermázsa szeretetből....
( ezzel csak azt akarom mondani, hogy divatos ma támogatni a magyar árut/vállalkozót etc.etc. Elég egy fesztivál bazársorán végigsétálni- legutóbb h.szoboszlón a harley -davidson gasztro-rendezvényen volt ilyenben részem pár napja, és az ember kaszába dől látván a 800 forintos lángosokat, 10.000 forint/kilo kolbászokat és társaikat.Mintha a világ pénze se lenne elég.Mi kerül egy kakaóstekercsben 200-ba egy lángosban 400-ba? Miért támogassam a kapzsi, pénzéhes magyar iparost, amikor az áruja euróba átszámolva is feltűnést kelt, látva a külföldi vevőket? miért nem lehet a sűrű fillér elvén jót és olcsón adni? Talán mivel meg se próbálják..? Ja és még jut eszembe a 2-3000 ezer forintos sznob borok, amikből életemben soha nem fogok inni- elvből...
süti beállítások módosítása