Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2015.01.06. 20:14 Mákos Diós

Jókenyér csiga először (Kakaós 24.)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Jókenyér Óriáskifli Franciabaguette

img_0007.JPG

A XIII. kerületben, az Ipoly utcában már tavaly kiszúrtam egy Jókenyér pékséget. Mindenféle elfogultság nélkül állíthatom, hogy a lakókörnyezetemben fellelhető lehetőségek közül a Jókenyér kenyereit szeretem a legjobban, különösen a rozsos, magos változatokat. Érződik, hogy gondos szemek és kezek kísérik az előállításukat és mindig az a tapasztalatom, hogy benne van az anyag.

Most eljött az ideje, hogy a kakaós csigájukat ismerjem meg közelebbről. Ennél a mintánál egyszerre ért nagyon kellemes tapasztalat és némi csalódottság is.

A főbb paraméterek,

Súly: 136 gramm, ár: 205.-Ft

img_0001_1.JPG

Ezzel a nagyon jó ár-érték kategóriába került, különösen, ha a felhasznált kakaó mennyiségét is figyelembe vesszük. Érdekesség, hogy a kapott blokkon még az is fel volt tüntetve, hogy 120 gramm (külön dicséret érte). Tehát ebben az esetben a tervezett súlyt nagyjából 10%-al haladta meg.

img_0005_1.JPG

Felülről egyértelműen látszik, hogy a jobb fajta. Szép forma és rengeteg kakaó, de az egyik oldala kissé sötétebb.

Alulról ott van a továbbra is nagyon kedvelt „sült kakaó”, ami ráadásul ízre is tökéletesen rendben volt.

img_0011.JPG

Kettévágott állapotban szép a tészta és érződik, hogy a rétegek között megfelelő lehet a töltelék, azonban valami csak kóstolás után derült ki.

img_0013.JPG

Már a vásárláskor és kissé a képeken is látszódott, látszódik, hogy egy kicsit túlsült. Sajnos ez a kóstolás közben is visszaköszönt. Hiába átlag fölötti a tészta és a kakaótöltelék minősége, de a túlsütéssel kiszárították és ezzel értékes pontot veszített az értékelés során.

Maga az üzlet az Óriáskifli Kft üzemeltetése alatt fut, ahol nagyon barátságos kiszolgálásban volt részem és a helység hangulata vendégmarasztalón békés volt. Megéri akár egy kávéra is betérni.

img_20150106_141435a.jpg

Összességében a Ludwig & Mentesi Jókenyér csigája egy nagyon finom sütemény, amiben, kiemelkedő minőségi és pont ideális édességű (tehát nem túl édes) kakaó van. Sajnos ebben az esetben túlsütöttek, ezért nem tud többet kapni, mint 7,5 pont. Remélem legközelebb pont úgy lesz megsütve, ahogy ez a csiga megérdemli és akkor az értékelésemet is feljavítom.

Külön dicséret a csomagolásnak használt papírzacskóért. Ízléses, minőségi, a hátulján rengeteg plusz tartalommal.

Még egy észrevétel. Ugyanekkor vásároltam 2 db francia baguettet is. Egyszerűen isteni volt. Ha lenne kenyérfélékre tipizált felületem, biztosan a maximumot kapná.

A tesztvásárlás időpontja: 2015. január, egy keddi nap (délután)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 7,5

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr67048301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása