Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Príma Pék (1) Prima Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.06.29. 23:56 Mákos Diós

Csiga egy másik galaxisból! Kakaós csiga 12. (Z. Nagy Szeged)

Címkék: Szeged Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Maximális pont Csiga egy másik galaxisból Z. Nagy (Szeged)

IMG_0003_7.JPG

Eddig kizárólag budapesti pékségeket kerestem fel kakaós csiga ügyileg, de most úgy alakult, hogy Szegeden jártam és ismerek egy helyet, ahol (azt reméltem), egy jó kis csigát kóstolhatok.

Szeged általában a halászléről, a Kárász utcáról, a Tiszáról és a Szabadtéri Játékokról ismert. Számomra ez az impozáns sor kiegészül egy kicsike, ámde annál nagyobb múltú cukrászdával a Z. Naggyal. A Mákos-Diós Blogon jelen pillanatban is az ötödik legolvasottabb írás az, ami a Z. Nagy egyik süteményéről, a szegedi kifliről készült.

A Z. Nagy rendkívüli népszerűségnek örvend a szegediek körében. A süteményei csodálatosak a kiszolgálás vendégmarasztaló, és az a reményem, hogy lesz kakaós csiga meg is valósult. A lelkem mélyén drukkoltam, hogy ha lesz, akkor a budapesti átlagot meghaladja a minősége.

Volt.

Meghaladta.

Olyan csigát kaptam (pontosan olyat, mint a tálcán lévő többi csiga, azt, ami következett a sorban), ami ripityára verte az eddigi mezőny nagy részét, sőt, egy szempontból olyan minőséget mutatott be, amire még számítani sem lehetet. Ez a szempont pedig a tészta. Még a közelében sem voltak az eddigi tesztpéldányaim ennek a tésztaminőségnek. Omlós, könnyű, laza. Szavakkal nem lehet leírni. Mint a szegedi kiflinél. Bár már késő este van, de még most is ennék vagy kettőt belőle, ha lenne. A tészta biztosan kelt tészta volt és nagyon hasonlított a már említett szegedi kifli tésztájára. Az ilyen élményekért érdemes korán kelni, vagy sokat utazni.

A főbb paraméterek,

IMG_0001_8.JPG

Súly: 236 gramm, ár: 200.-Ft

Azonnal szembetűnő volt a nagy méret, de kézben egyáltalán nem volt az az érzet, hogy túl nehéz lenne, inkább légiesnek hatott.

IMG_0002_7.JPG

Felülről mintha nem is kakaós, hanem inkább csokis csiga lenne, pedig csoki az nem volt rajta. Nem tudom, hogy érték el, de hogy nagyon gusztusos volt élőben, az egészen biztos.

IMG_0006_3.JPG

Alulról látszódott a sok kakaó és a sült kakaó is, de érdekes módon nem ropogott. Abszolút nem olyan volt, mint gyerekkoromban.

IMG_0008_6.JPG

Kettévágva is látszik a sok kakaó és a fantasztikus tészta, ami a közelin még inkább megmutatja a csodálatos szerkezetét.

IMG_0009_5.JPG

Ez a kakaós csiga „ufó” a péksütemények között. Eljött hozzánk egy másik galaxisból és olyan minőséggel ismertetett meg minket, amire racionális gondolkozással nem is lehetett számítani. Egyúttal olyan magasra emelte a mércét, hogy az átugrásához csak rendkívüli teljesítmény felmutatásával lehet bárkinek is esélye.

Még egy nagyon fontos részlet: Kiemelkedően sok kakaó volt benne, kiemelkedően kevés cukorral. Egyértelmű volt, hogy nem az a cél, hogy egy aránytalanul édes termék legyen, hanem az, hogy a jó minőségű kakaó domináljon ezzel a remek tésztával.

A Z. Nagy kakaós csiga méltán kap maximális pontot és holtversenyben a ranglista élére ugrik.

A szegediek okkal lehetnek büszkék erre a kis cukrászdára.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. június, egy vasárnapi nap (reggel)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 9

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr246454189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zadig&voltaire 2014.07.02. 11:31:44

Na, ez megközelítőleg olyan, mint a Jégbüfés csiga (ha a pék jókedvében van)

Mákos Diós 2014.07.02. 16:05:06

@zadig&voltaire: Hamarosan a Jégbüfére is sor kerül. Már nagyon kíváncsi vagyok rá.

zadig&voltaire 2014.07.17. 09:36:23

Csak nem állandó a minőség, erre figyelj! (És a "mini" verzió nem annyira a méretet jelöli szerintem, hanem a tészta állagán belüli eltérést. Egy szó mint száz: nagyot vegyél, de körültekintően! :)

Mákos Diós 2014.07.17. 10:45:06

@zadig&voltaire:
Igen, a fő gond az állandó minőség. Másnál is sajnos. Köszi!
süti beállítások módosítása