Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.08.04. 23:49 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 16. Az egyik legjobb lehetett volna. Aldi, (Rákóczi út III.)

Címkék: Aldi Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista

IMG_0006_5.JPG

Munka utáni bevásárláson voltam az Aldiban és örömmel konstatáltam, hogy végre saját maguk sütik a pékárut. Már ideje volt váltani, mert a nagy versenytárs a Lidl rengeteg vásárlót bevonz a süteményeivel, kenyereivel, míg az Aldi máshol lesütött, sokszor csomagolt péksüteményeket kínált.

Mire másra is tévedhetett volna a szemem, mint a kakaós csigás kosárra. Hát rátévedt. Külön-külön is nagyon szép csigák voltak, de úgy egyben, egymás mögött, ritka szép látványt nyújtottak. Nem is tétováztam, hanem gyorsan vettem egyet, majd kezdődött a vagdosás.

Külsőre olyan jól nézett ki, hogy már előre azt gondoltam, hogy megérkezett a Spar nagy ellenfele és azonnal letaszítja a dobogóról.

Erre minden esélye meg lett volna, de elrontották. Majdnem úgy, mint a Lindi pékség, ahol kelési, sülési gondok voltak és ezzel le is estek arról a dobogóról, amire felkerülhettek volna. Az Aldinál, valószínűleg a nem eléggé gyakorlott személyzet miatt túlsütötték, vagy sülés után bent hagyták. Nagyon finom kakaóból gazdagon volt a töltelék és már a tetején látszódott az általam hőn szeretett „sültkakaó” is, de sajnos nagyon kiszárították.

A főbb paraméterek,

Súly: 102 gramm, ár: 99.-Ft

IMG_0002_9.JPG

Nagyon jó ár-súly arány. Ezekkel a paraméterekkel nyugodtan versenyezhet a többi multival.

Felülről nagyon vonzó. Kimondottan ritka, hogy a tetején is „kicsordul” a kakaótöltelék.

IMG_0005_7.JPG

Alulról, azt kell kivételesen írnom, hogy látszik a sok sültkakaó. Máskor mindig ezt keresem, de ennél a darabnál, sajnos tökéletesen megfigyelhető a túlzott hőkezelés. Ez a „ropogós” látvány visszaköszönt a tésztán is.

IMG_0007_6.JPG

Kettévágva látszik a sok kakaó és a töltelék-tészta arány is, mint a „nagykönyvben”

IMG_0009_7.JPG

A közelin is megfigyelhető, hogy kelési gond nincs, de a tészta állaga is túlszárított. Kár érte.

IMG_0010_5.JPG

Összességében egy nagyon jó csiga lehetett volna. Mindenképp visszamegyek újratesztelni, mert, ha nem szárítják ki, akkor, akár dobogós is lehet.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. július, egy szerdai nap (délután)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 6

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr396574237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása