Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.07.21. 08:42 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 15. Nem volt elég jókedvében a pék. Jégbüfé (Ferenciek tere)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Jégbüfé Cappuccino és kakaós csiga

IMG_0014_1.JPG

Egy olvasóm javaslatára látogattam el a Ferenciek terére, a Jégbüfébe. Most először egy cappuccinoval még helyben elfogyasztottam egy csigát, míg a másodikat az új „tematikának” megfelelően mérlegeltem és kettévagdostam.

További „újítás”, hogy, mivel kínáltak mini kakaós csigát is, rögtön vásároltam abból is. Kíváncsi voltam, hogy lesz-e minőségi különbség, és ugyan melyik éri meg jobban. Érdekes lett a vége (a jobb oldali a mini). A ranglistás eredmény független a mini teljesítményétől.

IMG_0018.JPG

Az első tapasztalat, hogy nagyon sok porcukor volt a helyebn fogyasztotton. Ez a „megoldás” mindig szkepticizmussal tölt el. Egy jól elkészült csigára miért kell aránytalanul sok porcukrot szórni? Álcázás, vagy plusz ízesítés?

IMG_0001_10.JPG

Egy nagyon rendben lévő cappuccinot kaptam 290.- Ft-ért, amit a csigával együtt fogyasztottam el. Az biztos, hogy a kávéba már nem tettem cukrot, az összhatás így került teljes egyensúlyban. A csiga amúgy korrekt volt, azt az irányt képviselte, amit kedvelek. Nem túlcukrozott kakaó töltelék. Sajnos a mennyisége számomra kevés és azt is elnyomta a rengeteg porcukor.

IMG_0002_8.JPG

A tészta elég semleges. Semmi rosszat nem tudok rá mondani. Az átlagos tésztaminőséget bár meghaladta, de nem sokkal. Amúgy a kávéval pont tökéletes volt.

A főbb paraméterek,

Súly: 139 gramm, ár: 250.-Ft

IMG_0006_4.JPG

Túllépi a 200.- Ft-os határt. Ezért a pénzért kiemelkedőt kell mutatni, az átlagos eredmény nem elég.

Felülről arányos és kevesebb rajta a porcukor, minta a helyben elfogyasztotton.    

IMG_0007_5.JPG

Alulról van némi kakaó, de ez sajnos kevés.

IMG_0010_4.JPG

Kettévágva látszik, hogy kelésileg a tészta rendben, az állaga is jó, de a töltelék kevés.

IMG_0024.JPG

A közelin, csak a két legbelső tekercs mutat annyit a kakaóból, mint amennyinek a tetején lévő porcukor nélkül mindenütt lennie kellene egy nyolcas pontért, így csak 7 a kilences skálán.

IMG_0026.JPG

A mini csiga esetében. Súly: 89 gramm, ár: 100.-Ft (a blokkon) de kis táblán mintha 150.-Ft lett volna.

IMG_0012_2.JPG

Ár-érték arányában ez a jobb választás, de a kakaó a tésztához képest itt is kevés volt.

A mini csiga felülről jobban tetszik, mint a normál, de az biztos, hogy „havazott”.

IMG_0013_2.JPG

A minin alulról még kevesebb a kakaó, bár ez fakadhat a viszonylag kis méretből is.

IMG_0015.JPG

Kettévágva kimondottan vonzó. Szép tészta, tetszetős forma.

IMG_0021_1.JPG

Összességében egyet értek az olvasómmal, hogy számít, milyen a pék napja, esetleg melyik pék készíti. Ezek a csigák nagyon könnyen lehetnének „éllovasok”, csak egy kicsit jobban oda kellene figyelni. Most, csak 7 pontot tudok adni, de még az idén „visszatesztelek”. A mini jobban megéri és a tésztája is, jó értelemben, kicsit "harapósabb" állagú volt.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. július, egy hétfői nap (délelőtt)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 7

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr916528153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zadig&voltaire 2014.07.22. 11:12:54

Egyetértek a véleményeddel a tesztelt példànyok és saját szombat reggeli élményem alapján.
süti beállítások módosítása