Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.06.17. 23:13 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 11. Új „bajnok” (PékPont, Kosztolányi D tér)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista PékPont Maximális pont Új bajnok

IMG_0004_4.JPG

Összesen két nap telt el azóta, hogy az eddigi listavezető, a Spar mini csigájának újrateszteléséről készült poszt felkerült és máris itt a trónfosztó, az új bajnok. A PékPont kakaós csigája.

Köszönet kgaborb nevű kommentezőmnek. A javaslata alapján látogattam el ma a Kosztolányi Dezső térre, ahol egy PékPont partnernél, konkrétan a Ham-Ham pékségnél megvásároltam ezt a csodálatos süteményt.

Nincs mit szépíteni. Kiütéses győzelem. A nagyon eltalált kakaó-tészta arány extra élményben részesített.

A főbb paraméterek,

Súly: 120 gramm, ár: 215.-Ft

IMG_0001_7.JPG

A súlya átlagos (számomra ez az ideális méret). Az ára viszont átlépte az általam meghúzott 200.- Ft-os határt, de az ilyen minőségért bármikor szívesen megadom ezt a pénzt. Sőt, veszek az ismerőseimnek is.

Felülről egyértelműen látszik, hogy nem az volt a cél, hogy a tészta domináljon. Volt rajta egy kis porcukor, ami először némi aggodalommal töltött el, mert általában ezzel „álcázni” szeretnének valamit, de amikor beleharaptam eloszlott az aggodalmam.

IMG_0002_6.JPG

Alulról itt is ott a sült kakaó. Nem spóroltak szerencsére. Ez a látvány (is) a gyerekkoromat juttatja eszembe.

IMG_0005_5.JPG

Kettévágva látszik, hogy szépen kelt a tészta, aminek a rétegei kimondottan vékonyak.

IMG_0008_5.JPG

A közelin, ugyanolyan sok kakaót találtam, mint a Sparéban, de érezni lehetett, hogy ez jobb minőségű. A PékPont weblapja alapján cukrozott holland kakaóporral töltött. Eddig ez az egyetlen, ahol feltünteti a gyártó, hogy holland kakaóport használ.

IMG_0011_3.JPG

Összességében élmény volt az utcán felfalni egy ilyen kiváló csigát, még akkor is, ha kakaós szájjal kellett a parkoló ellenőrrel „eszmecserét” folytatnom. A végén azt ajánlottam, hogy ne stresszeljen, inkább vegyen és egyen egy kakaós csigát.

Ez az első csiga, ami megkapja a maximális pontszámot! 9 pont, mert kiváló a tészta és kiváló a kakaó minősége is úgy, hogy az arányok is rendben vannak.

Kiemelem, mert nagyon tetszett a fehér alapon narancssárga-zöld színkombinációjú süteményes zacskó. Ízléses és emlékezetes.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. június, egy keddi nap (délben)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 9

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr376319215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zadig&voltaire 2014.06.18. 10:36:53

Szia! Ha eddig ez a példány vitte a pálmát, akkor a Jégbüfé csigájától sírvafakadsz :) ha jó napot és péket fogsz ki, mert ettem már 250 ft-ért halovány, cicakakaósat de pl szombaton a zacskót telemazatolta a fennséges éjfekete kakaó. A tészta viszont mindig csodás, karamelles-omlós-puha, nem tolakszik. (De csak a normál méretűt vedd!)
süti beállítások módosítása