Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.07.15. 01:28 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 14. Jacques Liszt Bakery Misi a Pék (Apáczai Csere János u.)

Címkék: Kakaós csiga Kakaós csiga ranglista Jacques Liszt Bakery Misi a pék Z. Nagy

IMG_0005_6.JPG

Történt, hogy kivételesen szerencsés módon sikerült leparkolni az Apáczai Csere János utcában, ahol a hivatalos dolgom végeztével belebotlottam egy takaros kis pékségbe. Megtetszett az atmoszférája, nem is beszélve az ötletes elnevezésről („zsák” liszt pékség). Akkor még nem tudtam, hogy Misi a pék egy kisebb legenda már és több általam is nagyra becsült étterem is az Ő nevével „fémjelzett” kenyérrel szolgálja ki a vendégeit (annyi azért árnyalja az örömömet, hogy ezek közül az éttermek közül az egyik saját sütéseként szolgálta fel az egyébként kiemelkedően magas minőségű kenyeret).

Adta magát a lehetőség, hogy kipróbáljam a kakaós csigát. Először egyet helyben elfogyasztottam egy kávéval, majd megvettem a „fotómodellt” is, ami, mint minden sorstársa, darabolással kezdődő felfalás áldozata lett.

Azt kell írnom, hogy egy nagyon jó kis csiga volt. Talán túl jó is. Olyan volt a tésztája, amit bizony nem csak harapni, hanem egy kicsit rágni is kellett. Nem azért, mert rosszul készítették el, hanem mert szándékosan ezt az „iskolát” választották a készítői. Én nagyon szeretem az ilyen állagú pékárut. Azt sugallja, hogy nincs bennem adalékanyag.

A kakaó töltelék hasonlított a Z. Nagy féle töltelékre, de egyértelműen kevesebb volt. Mindenesetre ez a „nem túlcukrozott” vonal is nagyon kedvemre való, csak lehetett volna több.

Főbb paraméterek,

Súly: 112 gramm, ár: 290.-Ft

IMG_0001_9.JPG

Klassz tészta ide, vagy oda, ez az ár egy ekkora süteményért kicsit sok.

Felülről csinos darab. Nem akartak porcukorral álcázni. Kicsit „rusztikus”, pont ahogy szeretem.

IMG_0003_8.JPG

Alulról is ígéretes. Van sült kakaó, de nem elég.

IMG_0007_4.JPG

Kettévágva látszik a kiváló tészta, de a kakaó továbbra is elég kevésnek tűnik.

IMG_0009_6.JPG

Sajnos a közelin is jól látszik, amit már az előzmények alapján is gondoltam, és amit a kóstolás is megerősített. Kevés a kakaó. Pontosabban, nem elég sok.

IMG_0010_3.JPG

Összességében az egyik legjobb tésztája van, mind állagra, mind ízre, ráadásul a nem túl édes minőségi kakaó is remekül kíséri, csak sajnos a mennyisége lehetne több.

Idén újra felkeresem, a Jacques Liszt Bakery-t, mert esélyes, hogy felérjen a dobogóra, amit ezzel a csigával egyelőre nem sikerült elérnie.

A tesztvásárlás időpontja: 2014. július, egy hétfői nap (délelőtt)

 

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 7,5

 

Az aktuális kakaós csiga ranglista itt érhető el.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr526509661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása