Friss topikok

Kakaós csiga blog

A kakaós csiga blog, kakaós csiga rajongók kedvére és remélhetőleg örömére alakit ki, egyfajta „tudásbázist”. Egy kakaós csiga egy bejegyzés. Lelőhelyek, képek, tapasztalatok.

Címkék

9/8 (1) Aldi (2) Aranycipó (Árkád) (2) Az egyik legjobb tészta (1) Az egyik legszebb (1) Az év meglepetése (1) Az ország legdrágább kakaós csigája (1) Az ország legolcsóbb kakaós csigája (1) A legkakaósabb csiga (1) Baross u. (1) Bite (1) Bite Bakery Café Nyugati (2) Brunch Buda (1) Butter Brothers (2) Cappuccino és kakaós csiga (1) CBA Príma (2) Cocoa roll big (1) Cserpes Tejivó (2) Csiga egy másik galaxisból (1) Csúcsszuper tejivó (1) Cukormáz (1) Cziniel (1) Deák téri Metró (1) Dupla csiga (1) Egyik legnagyobb esélyes (1) Flórián Pékség (2) Fornetti (2) Franciabaguette (1) Friss Briós Mintabolt (2) Heim Sütöde (1) Holtverseny (1) Jacques Liszt Bakery (2) Jégbüfé (2) Jókenyér (2) Kakaós (3) Kakaós csiga (29) Kakaós csiga. (1) Kakaós csiga ranglista (27) Kakaós csiga ranglista sárga trikója (1) Kirándulás (1) Kolbászos-sajtos karika (1) Kosztolányi D. tér (1) Leányfalu (1) Lidl (1) Lindi Pékség (2) Lipóti (1) Lipóti Pékség (1) Mákos csiga (1) Maximális pont (3) Mint egy Apple Store tej és pékáruk részére (1) Misi a pék (1) Nagymama féle (1) Nagy csokoládés csiga (1) Német vendégcsiga (1) OMV (Ladik u.) (2) Óriáskifli (1) Őrületes csigaszezon (1) Őrületes csiga szezon (1) Panificio il Basilico (3) Pékműhely (2) PékPont (3) Pékség (Lajos u.) (1) Premier Outlet (1) Prima Pék (1) Príma Pék (1) Princess (Deák téri Metró) (1) Princess Pékség (1) Ranglistavezető (1) Római tér (1) Spar (2) Spar (Monostori út) (1) Szeged (1) Titi Pékség (2) Új bajnok (1) Visszatesztelés (1) VIVA (1) Z. Nagy (1) Z. Nagy (Szeged) (2) Z Nagy (1) Címkefelhő

Keressük a legfinomabbakat!

2014.04.22. 22:49 Mákos Diós

Együnk kakaós csigát! 2. (Lipóti Pékség, Római tér)

Címkék: Kakaós csiga Lipóti Pékség Római tér Kakaós csiga ranglista

IMG_0002.JPG

A Brunch kakaós csigája után egy nagy hálózat, a Lipóti pékség következett.

Gusztusos, nagyon szép formájú csigát kínáltak, kissé megszórva porcukorral.

A Lipóti esetében felmerült bennem a kérdés, hogy minden pékségben csak kiszállított árut lehet kapni, vagy pont fordítva, minden pékségben maguk sütik? A legvalószínűbb, hogy vegyesen. Azonban, ha vegyesen, akkor esetleg eltérő lehet a minőségük is? Nem tudom, de a jövőben, még más Lipóti pékségeket is meglátogatok, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjak.

A főbb paraméterek,

Súly: 98 gramm, ár: 160.-Ft

IMG_0001.JPG

A súly meglepett. Azt gondoltam, hogy a mérete alapján kicsit súlyosabb lesz. Az ár teljesen piacszerű. Egy átlagos kakaós csigának 200.- Ft alatt van a reális ára. Persze a kiemelkedő minőségűeket simán adhatják drágábban, úgy, hogy még megfelelőnek érezzük az árazást. Természetesen a nem kiemelkedők is lehetnek drágák, csak a reális érzés marad el.

Tehát külsőre nagyon szép, bár nem az az első gondolatom, hogy sok benne a kakaó.

IMG_0004_1.JPG

Megfordítás után ez az érzés továbbra is megmarad és hiányzik az aljáról a sült kakaó massza is.

A széttépése után, nagyon szép tészta látható, ami kóstolás során is nagyon kellemes állagú.

IMG_0007.JPG

Ízileg kissé jobb élményt hoz, mint amit vártam. Harmóniában van a kakaó aránya a tésztával.

Összességében egy kellemes süteményt kaptam, amit a kötelező mérlegelés után teljesen meg is ettem, de külön, csak kakaós csigáért nem fogok vissza járni. Ár-érték arányában hasonló a Brunch csigával.

Nagyon nagy piros pont, hogy a zacskón, amiben kaptam, fel van tüntetve, hogy „tartósítószer nélküli”.

Gratulálok a tudatossághoz!

A tesztvásárlás időpontja: 2014. április, egy szombati nap (kora délután)

Mákos-Diós szubjektív egy 9 pontos skálán: 6,5

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaos.blog.hu/api/trackback/id/tr326070912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása